Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Cum prevenim cancerul mamar

Published: 01.10.2021

Ziua luptei împotriva cancerului de sânCancerul la sân este una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite la femei, deși acesta poate fi prevenit. Riscul de dezvoltare a cancerului mamar depinde foarte mult de stilul de viață al fiecărei femei, dar și de factorii genetici. Pentru că octombrie a fost declarată Luna de conștientizare și prevenire a cancerului mamar, venim cu câteva sfaturi cheie.

Fiecare femeie trebuie să știe că un stil de viață echilibrat poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta cancer mamar. Specialiștii mamologi spun că există câțiva factori de risc ai cancerului la sân ce pot fi diminuați.

Supraponderalitatea la femei prezintă un risc mai mare de dezvoltare a cancerului la sân, în special în menopauză. În acest context, un stil de viață activ și o dietă echilibrată ajută la menținerea unei greutăți optime pe parcursul vieții.

De asemenea, mamologii recomandă, în special femeilor cu vârsta mai mare de 40 de ani, să facă vizite regulate la medic (o dată sau de două ori pe an) și autoexaminarea lunară a sânilor pentru prevenirea cancerului mamar.

Luna de conștientizare și prevenire a cancerului mamar este marcată începând cu anul 1985, la inițiativa Societății Americane a Cancerului, prin convenție internațională, acțiuni susținute de Organizația Mondială a Sănătății.

Ziua luptei împotriva cancerului de sân
usmf
Ziua luptei împotriva cancerului de sân
cancer de sân
cancer mamar
Luna Internațională a Prevenirii Cancerului la Sân

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii