Prima aulă universitară la Spitalul “Sfânta Treime”
- 134 vues
La 14 iunie 2013, în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 3 "Sfânta Treime" a fost inaugurată o aulă universitară pentru studenţi, rezidenţi, tineri specialişti şi medici.
Deschiderea acestei aule moderne, multifuncţionale, cu capacitatea de 320 de locuri este rezultatul eforturilor consolidate ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”, Primăriei municipiului Chişinău, Direcţiei Sănătăţii şi Spitalului „Sfânta Treime”.
IP USMF “Nicolae Testemiţanu” se implică activ în ameliorarea condiţiilor de instruire în clinicile pe care le deţine. Astfel, pe parcursul anului 2011, din bugetul Universităţii a fost alocată suma de 603,6 mii de lei, care a fost utilizată pentru reparaţia capitală a aulei, dotarea acesteia cu mobilier şi climatizor, montarea reţelelor informaţionale, reparaţia şi mobilarea vestiarului.
Această aulă corespunde celor mai exigente cerinţe pentru desfăşurarea consiliilor şi a conferinţelor medicale, a simpozioanelor ştiinţifico-practice şi a unor foruri internaţionale, organizate de IP USMF “Nicolae Testemiţanu”, Spital şi Direcţia Sănătăţii.
Rectorul IP USMF „Nicolae Testemiţanu”, prof. Ion Ababii, a mulţumit călduros dlui Dorin Chirtoacă, primarul general al capitalei, dnei Veronica Herţa, şef Secţie Finanţe a Primăriei municipiului Chişinău; dlui Andrei Ţânţari, directorul firmei de construcţie „Alguconstruct”, dlui Semion Terente şi colectivului Spitalului „Sfânta Treime” pentru colaborare şi participare activă, dlui Nicolae Ciobanu, directorul firmei de confecţionare a mobilei „Mobigrup-Anturaj” pentru managementul financiar perfect, efectuarea lucrărilor calitative de reparaţie capitală şi asigurarea cu mobilier a aulei, precum şi tuturor celor implicaţi în procesul de reconstrucţie.
Dl Dorin Chirtoacă a venit cu un mesaj de salut către cei prezenţi în sală, în care a menţionat că deschiderea aulei universitare în incinta Spitalului este o dovadă a faptului că în Republica Moldova condiţiile de studiu şi cercetare sunt aduse la standarde europene. În acest sens, facem paşi mici, dar siguri, pentru ca educaţia şi sănătatea – valorile supreme într-un stat – să corespundă cerinţelor internaţionale.
Dl rector a adus sincere mulţumiri şefilor subdiviziunilor IP USMF „Nicolae Testemiţanu”, care au depus un efort enorm ca să aducă aula la cele mai bune condiţii, şi a declarat că aceasta va contribui la perfecţionarea managementului universitar şi la îmbunătăţirea condiţiilor de instruire.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii